Where is it from?

Association locations map

Tags

Add your own tags:
Separate multiple tags using a comma

Similar items over time

Salt Box & Lid - Wooden, circa 1900 Object Reg. No: SH 923184

Summary:
Wooden salt box, circa 1900 used at Mayday Hills Hospital a mental health hospital in Beechworth, Victoria Australia. May have been made by a patient as part of occupational therapy program.
Description:
Wooden box with wooden lid used for storage of salt or other foodstuffs. Handwritten in ink on one side "SALT". Box is glued together. Handle on lid (half of a wooden cotton reel) is screwed on.
Acquisition Information:
Donation from Mayday Hills Hospital, 1992
Discipline: History
Dimensions: 26.00 cm (Height), 19.50 cm (Width), 19.50 cm (Length)

More information

Tagged with: hospitals, mental health, mental health institutions, making history - psych services
Themes this item is part of: Psychiatric Services Collection, Medicine in Society Collection, Public Life & Institutions Collection
Primary Classification: MEDICINE & HEALTH
Secondary Classification: Mental Health - Institutional Life
Tertiary Classification: food & drink storage
Inscriptions: Inscribed side of box, ink: SALT.
Place & Date Used: Mayday Hills Hospital, Beechworth, Victoria, Australia, circa 1900

Add your comment

  • Museum Victoria does not provide valuations, for more information please visit the valuation infosheet
  • Please note that Museum Victoria staff will not normally respond to comments posted on our website.
Yes No